woensdag 18 mei 2011

Vet Verbranden Met Kettlebell Training

Een zeer effectieve manier om vet te verbranden is kettlebell training. Na zijn doorbraak in Amerika, waar hij inmiddels gebruikt wordt door filmsterren, atleten en veiligheidsdiensten, wordt de kettlebell nu ook in Nederland steeds populairder. Kettlebell oefeningen zijn een uitstekende manier om je hele lichaam te trainen.

Een kettlebell is een gietijzeren gewicht waarmee je allerlei verschillende oefeningen kunt doen. Hij ziet eruit als een kanonskogel met een handvat. Ondanks zijn simpele uiterlijk is de kettlebell een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die vet wil verbranden.

Uithoudingsvermogen en kracht

Wat kettlebell oefeningen zo bijzonder maakt is de combinatie van conditie- en krachttraining de je ermee bereikt. Om effectief vet te verbranden is het niet genoeg om alleen maar cardiotraining te doen. Je moet ook werken aan het behoud en opbouwen van spiermassa.

Kettlebell training is zeer intensief. Drie keer per week een half uur trainen is al genoeg om binnen korte tijd resusltaten te zien. In het begin zul je dit vooral merken aan een aanzienlijke verbetering van je conditie en je kracht. Als je echter een paar maanden drie keer per week traint in combinatie met een gebalanceerd dieet, zal je lichaam zichtbaar slanker en strakker worden.

Als je snel vet wilt verbranden, dan is kettlebell training een goede manier om dit te doen. De training is uitdagend maar de snelle resultaten zullen je motiveren om te blijven trainen.

Thuis trainen

Een van de grote voordelen van kettlebell training is dat je deze makkelijk thuis kunt doen. Je hoeft niet naar de sportschool te gaan. Je hebt maar één kettlebell en een paar vierkante meter ruimte nodig om alle oefeningen te kunnen doen.

Veel mensen komen er niet aan toe om drie keer per week te sporten omdat ze geen tijd of zin hebben om na een drukke dag nog eens naar de sportschool te gaan. De mogelijkheid om de oefeningen vanuit huis te doen maakt het makkelijker om er een gewoonte van te maken om regelmatig te trainen.

Jong en oud

De kettelbell is verkrijgbaar in veel verschillende gewichten. De oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en voor zowel vrouwen als mannen. Het is wel belangrijk om de technieken goed te leren uitvoeren.

Wil je meer informatie over kettelbell training of wil je een kettlebell kopen?  Bezoek dan eens Kettlebell Info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten